NodeJS چیست و 7 دلیل مهم که باید از ان استفاده کنیم
آنچه خواهید دید :
Toggleافراد زیادی هستند که میخواهند Fullstack-web developer شوند یا حتی Back-End را یاد بگیرند اما نمیدانند که از چه زبانی برای شروع این حوزه استفاده کنند و ما تو این مقاله میخواهیم به این موضوع بپردازیم.
NodeJS چیست؟
NodeJS یک زبان سمت سرور مبتنی بر JavaScript است که در سال 2009 توسط رایان دال نوشته شد. و هدف اصلی ان توسعه برنامه های سمت سرور است، در حقیقت NodeJS به زبان JavaScript این قدرت را داد که بتواند کد های خود را در سمت سرور هم اجرا کند.
چرا باید از NodeJS استفاده کنیم؟
1. سرعت بالا و یک ابزار سریع
NodeJS از موتور v8 کروم استفاده میکند و این موتور کد هارا کامپایل میکند و با سرعت بالایی اجرا می شود و مورد نیاز وب سایت هایی هستند که نیاز به سرعت بسیار بالایی دارند مانند صرافی های ارز دیجیتال که در صَدُم ثانیه در حال تغییر هستند اما نمیتوان گفت که همه صرافی های ارز دیجیتال جهان از این زبان استفاده میکنند.
2.با این زبان میتوان اپلیکیشن های تحت وب real-time نوشت
NodeJS قابلیت های بسیار زیادی دارد تا بتوانید چت یا بازی آنلاین که به صورت real-time در حال ارتباط با سرور است بسازید.
3.این زبان هم در سمت کلاینت و هم در سمت سرور کاربرد دارد
توسعه دهندگان JavaScript هم در سمت سرور و هم در سمت کلاینت میتوانند برنامه نویسی کنند و این امر می تواند باعث تبادل اطلاعات بین سمت سرور و سمت کلاینت شود.
کسانی که میخواهند Full-stack-web developer شوند کار راحت تری خواهند داشت زیرا با یاد گرفتن JavaScript زیرا با یک تیر 2 نشان زده اند و هم در سمت سرور و هم سمت کلاینت میتوانند برنامه نویسی کنند، تصور کنید زبانی را انتخاب کردید که سمت سرور و کلاینتش یکسان است. آیا کار شما راحت تر نیست؟
4.NodeJS توانایی ترکیب با میکروسرویسها را دارد؟
قبل از اینکه کاربرد نود جی اس را در کنار میکروسرویس ها مورد بررسی قرار دهیم بگذارید کمی بیشتر در مورد میکروسرویس ها بدانیم.
میکروسرویس ها برای چه بوجود آمدند؟ در واقع در گذشته ای نه چندان دور هنگامی که برنامه ای نوشته می شد و پروژه هایی روانه بازار می شد، همگی پیچیده نبودند و اغلب ساده و ابتدایی بودند.
اما با پیشرفت تکنولوژی و همچنین تقاضای کاربران، شرکت ها مجبور شدند که امکانات خود را بیشتر کنند! بیشتر کردن امکانات شاید در نگاه اول کمی ساده باشد اما برای تیم برنامه نویسی مانند یک کابوس باشد، در واقع اگر میکروسرویس ها نبودند برای افزایش امکانات به برخی از برنامه ها نیازمند بودیم که آن برنامه را از اول بنویسیم.
5.NodeJS کراس پلتفرم است
از آنجایی که با پلتفرمهایی مانند Electron.js یا NW.js در نود جی اس میتوانید برنامه دسکتاپ بسازید، کدهای برنامه تحت وب نیز در محیط لینوکس، ویندوز و مک قابل استفاده هستند. شما میتوانید به راحتی و همزمان با ساخت نسخه وب محصول، بدون نیاز به دانش تخصصی در حوزه برنامههای native، برنامه دسکتاپ نیز ایجاد کنید. محدود نبودن به هیچ مرورگری از بهترین ویژگیها و مزایای استفاده از NodeJS است.
6.همه برنامه نویس ها جاوا اسکریپت را می شناسند
تقریبا میتوان گفت بیشتر برنامه نویس های جهان حتی برای یکبار هم که شده با JavaScript برنامه نویسی کرده اند، خب حالا چرا از زبانی استفاده نکنیم که همه با ان اشنا باشند و برنامه نویس برای این زبان راحت تر پیدا شود.
7.کش در موتور پردازشی
در هسته پردازشی گوگل کروم یا همان V8 یک کش کوچک وجود دارد که اطلاعات ضروری برای کارکرد سایت که خیلی از پردازه ها به آن نیاز دارند را در خود ذخیره سازی می کند و NodeJS در واقع این کش خوب و قدرتمند را مدیون هسته پردازشی خود یعنی V8 می باشد.
NodeJS یک فریمورک نیست
بسیاری از تازه واردان این زبان را یک فریم ورک میدانند
اما باید دقت کنید که یک فریمورک زیر سایه زبان مادر خود فعالیت میکند و ان را گسترش می دهد مانند react ،vue ،jquery
با این حال NodeJS یک فریمورک نیست.
مطلب جالبی بود. از این جهت که یه توضیح کلی راجب NodeJS دادید و قدرتشو توی دنیای وب نشون دادید.
نود جی اس بهتره یا پایتون؟
این تو هر پروژه فرق میکنه و ممکنه نیاز یک پروژه python و نیاز یک پروژه دیگه node.js باشه ولی اگه بخوایم به صورت کلی بگیم node.js بهتره
برای نرم افزار های کاربردی، خدماتی، فروشگاهی و.. مثل اسنپ، دیجیکالا، اینستاگرام، تویتر و… نود جی اس بدرد میخوره بعدش php و بعدش asp.net ، پایتون برای هوش مصنوعی و شبکه و دیتاساینس خوبه